Fra 1936 til nu

Sportsrideklubben for Hjørring og omegn blev stiftet den 30. november 1936. Efter at ridelærer Bach i foråret 1936 havde nedsat sig i Hjørring med 5 heste, blev interessen for ridesport virkelig vakt. Tidligere havde kun nogle få ryttere dyrket ridningen, men da man i efteråret samme år stiftede den nye klub, talte den 30 medlemmer. Klubbens formål var at arrangere terrænture, jagtridning og konkurrencer. Private hesteejere havde i 1933 opført et ridehus på Tørholmsvej, som nu blev udlejet til klubben. Bestyrelsen vedtog på et af sine første møder, at søge optagelse i Dansk Ride Forbund (DRF) under Dansk Idræts Forbund.

Der var nogle unge ryttere, som havde oprettet en klub under

Navnet Hjørring Rideklub juniorer. I august 1944 blev det til en sammenslutning af de to klubber under navnet Hjørring Rideklub.

Der blev herefter arbejdet ihærdigt på at få nye og bedre forhold for rytterne, resultatet blev en ridehal for enden af Halsagervej. De mest kendte undervisere der var bornholmeren korporal Peter Maegaard og berider Anders Halvorsen. Plads- og økonomiforholdene blev også her for trange.

En klub med stærke traditioner...

I halvfjerdserne var der en stor erhvervsudvikling i Hjørring, og for at trække virksomheder til byen, investerede Hjørring kommune i nye idrætsanlæg, bl.a. Ridehallerne på Åstrupvej 114.

Den 15. august 1977 tog HJR det nyopførte anlæg på Åstrupvej i brug. Den første berider var Bent Pedersen, derefter svenskeren Bertil Carlson, 1.oktober 1979 ansatte HJR berider Anne Marie Olesen, Ilbro, som blev afløst 1. januar 1985 af berider Holger E. Sørensen.

Et par håndfulde træner- og beriderelever har også haft deres elevtid på stedet, og senere vist deres talent på danske dressur- og springbaner.

Åstrupvej har siden været HJR’s rammer for den daglige undervisning af børn og voksne ryttere, tilridning og udannelse af heste. Stævner spændende over elev-klub-distrikts-lands- og elitestævner. Forårs cup, hvor finalerne i dressur og springning udløste gode præmier. Den 4.-7. juli 1996 var der elitestævne med danmarksmesterskabet i ridebanespringning.

Med stærk støtte fra Team Tuenvej har HJR pony og heste ryttere hentet fine resultater på dressur- og springbaner i distrikt 14, ved lands- og elitestævner. Danmarksmesterskaber er det blevet til, ædelt metal og placeringer ved nordisk- og europamesterskaber, DRF’s championater. Også det første Tjele Spring derby blev vundet af en HJR rytter.

I 1996 udgav EHLASS./-by-projektet under Sundhedsstyrelsen i samarbejde med Dansk Ride Forbund og Danmarks Idræts-Forbund ”GLAD OG TRYK PÅ HESTERYG” Rid sikkert – undgå skader. Forsiden var prydet med Gudrun Lefmann’s foto af en 7. års HJR rytter med sin kat. 3 pony, foto i folderen er taget i 1995 ved Sindal Ryttertræf.

I 2000 købte Hjørring kommune Vandsted- og Hjortlund plantager og HJR’s ryttere fik tilladelse til at ride i skoven.

Den 29. januar 2001 fik HJR skriftlig besked om at klubben var blevet Blåstemplet af DRF.

Vores sponsorer